tiistai 4. elokuuta 2015

Synttärit ekaluokkalaiselle

 










Joku lukija tässä taannoin toivoi postausta synttäreistä.
No tottakai yritän aina kuunnella toiveita, ja niinpä ajattelin kertoilla hieman miten meillä tällä kertaa vietettiin tulevan ekaluokkalaisen 7-v synttäreitä.

En ole mikään kovin juhlien järjestelijä-äiti.
Siis että jo kuukausia ennen syntymäpäivää olisi koristelut ja menut valmiina.
Olen siis se tämäkin-asia-viime-tipassa-äiti, joka edellispäivänä tuumaa että, jahas jos leipois jotain.
Kakun leipomiset olen jättänyt suosiolla pois, koska meidän kaverisynttäreillä se on jäänyt lähes aina melkein kokonaan syömättä. Siispä kakun tilalta on tarjoiltu vaikkapa jätskiannokset tai kuten näissä kemuissa, minttusuklaa-muffinsseja.
Muuten tarjoiluissa mentiin sankarin toiveesta sipsi-poppari-karkki linjalla.

Mitään erityistä teemaa ei tällä kertaa ollut.
Tyyppi sai itse valita muffinsseihin vuoat ja päätyi merirosvo-vuokiin. Kivana lisänä paketissa tuli tuollaiset liput, jotka sitten iskettiin lopuksi leivonnaisten päälle. Tuli muuten oikeasti aika räyhäkkään näköiset.

Vieraita oli tällä kertaa neljä. Kolme luokkakaveria ja yksi serkku (+isoveli). Väkimäärä oli oikein sopiva. Isoveljen syntymäpäivillä toukokuussa oli kahdeksan, ja voin kertoa että poikasakkina se on ihan liikaa. Iskä lähti toisten lasten kanssa synttäreiden ajaksi mummulaan, joten saimme viettää kaksituntisen (joka on muuten myös ihan maksimi aika mun mielestä) pikkuväeltä rauhassa.

Ohjelmaa ei sen kummemmin kehitelty. Lapset keksivät helposti itse tekemistä, ja muutama leikki mulla olisi ollut takataskussa jos tylsyys olisi iskenyt. Mutta voitte uskoa että vauhtia riitti koko kahdelle tunnille ihan ilman mitään erityistä ohjelmanumeroa.
Jokainen sai vielä kotiin vietäviksi pienet lahjapussit (minusta tämä on kiva ele, ja vieraitakin oli niin vähän ettei lahjat rasittaneet kukkaroa) joihin oli laitettu saippuakuplapullot, eläinkuvioiset pyyhekumit ja mini karkkipussit.

Lapset ovat niin ihania omine höpsötyksineen.
Istuskelin olkkarissa (värittämässä!) sillä aikaa kun muksut aterioivat ja välillä sain tosissaan pidätellä naurua kun kuuntelin toisten tohkeissaan kertomia juttuja ja naurun höhötystä.

Oikein kiva fiilis jäi kyllä näistä synttäreistä! Kaikilla oli kivaa ja sankari itse oli varsin onnellinen sankari <3

Ps. Oon nyt koittanut alkuviikon kirjoitella ahkerasti, nimittäin blogini hiljenee loppuviikoksi. Lähdemme siskoni perheen kanssa lomailemaan pohjoiseen ja en aio blogijuttuja sinne mukaan ottaa. Hahaa. Mutta ehkäpä kameralle tallentuu muutama kuva ja kirjoittelen sitten lomastamme ensi viikolla. Hurjaa ajatella että kesä on nyt ohi, ja ensiviikolla alkaa koululaisten aherrus jälleen.


6 kommenttia:

  1. samalla tavalla matalaa profiilia pitäen tulee mullaki järkättyä synttäreitä muksuille :) esikois-pojan 10v synttäreillä oli lauma poikia,meno sen mukaista.Lopulta piti pistää talon ovet lukkoon ja valvoa poika-porukkaa taka-pihalla. Aikamoista hulabaloota! Siihen asti oonki(siis 10v.ksi) luvannu ne synttärit järkätä,jonkinlaiset,sen jälkeen ovat itte saaneet päättää,juhlivatko vai eivät ja jos niin miten.(esim.parhaan kaverin kans pizzalle,rahat täytyy itte tienata) Alkaa olla jo vähissä ne järkkäämiset,ku 4 alle 10v.sta vaan enää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikien meno on kyllä tosiaan melko hulabaloota :D vaikka osaahan ne tytötkin! Tuo on just kiva idea että sankari saa tehdä ystävänsä kanssa jotain kivaa :) varmasti hyvä vaihtoehto synttäreille!

      Poista
  2. Oon ihan samalla linjalla sun kans.. Ei lasten synttärit tarvi onnistuakseen taikuria tai selännettä ;) Eikä ees kakkua! Kivat juhlat kuulostaa olleen ja tarjottavaa sopivasti, mitä sitä itteään liikaa rasittaa ellei sitte satu semmonen tyyppi oleen joka tykkää värkätä, laittaa, kattaa, höösätä.. Huipun näköset muffinit, saisko ohjetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei tarvi taikatemppuja ei, vaikka miksei nekin kivoja ole :) tarjoilujen suhteen mentiin tällä kertaa siitä mistä aita on matalin, mulla oli työviikonloppu takana ja tosiaankin veto pois.. Onneksi kaupasta saa ostettua vaikka kaiken, jos ei pysty eikä jaksa itse tehdä :) sitäpaitsi lapset ovat armollisia, meillä ainakin ovat pienestä onnellisia <3

      Poista
  3. Muffinssit on huippuhyvä vaihtoehto kakulle. :) Ei lasten kaverisynttäreillä tarvi olla niin hirviästi tarjottavaa, kun muuten meno on vielä mahottomampaa. Mistä oot hankkinu nuita mukeja, joissa on kätevät muovikannet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Siinä on periaatteessa sen kakkupalan verran syötävää :) mukit ostin Kärkkäiseltä kun siellä kävästiin viimeviikolla :)

      Poista