tiistai 25. elokuuta 2015

Piparminttu




Nytpä teillekin tässä jaan tämmöistä ilosanomaa piparmintun tehokkuudesta.

Olin tässä vuosi takaperin suunnilleen semmoisilla öljykutsuilla. Onko se nyt Young Living tai jotain, eteerisiä öljyjä kuitenkin. Jotka siis tehoavat joka liikavarpaaseen ja keripukkiin ja kaikkeen siltä väliltä.
Pidin niitä silloin aikamoisena liibalaabana, ja lähinnä naureskelin koko touhulle.

Meni aikaa jokunen kuukausi, kun tämä öljy-asia tuli uudelleen jutuissa esille, ja päätin sitten kuitenkin kokeilla ainakin jotain niistä.
Muutamien kokeilujen jälkeen ei nyt ehkä niin kovasti enää naurata, onhan niissä varmasti paljon apujakin (ja ehkä vielä pitemmällä aikavälillä huomaa tehon paremmin). Eniten peukutan kuitenkin ehdottomasti tämän piparmintun puolesta!

Nyt on kaksi sitkeää flunssaa selätetty tuon pikkupullon sisällöllä.
Pienimmäinen varsinkin meni tässä viimeisessä räkätaudissa tosi tukkoiseksi öisin, yski ja yski ja nenä oli tukossa. Nukkumisesta ei tahtonut tulla mitään.
Pahaksi onneksi edellinen pullo oli lähes tyhjä kun flunssa alkoi, joten piti kyllä ihan varta vasten lähteä hakemaan sitä lisää. Naapurikaupungin isosta tavaratalosta löytyy luontaistuote-osastolta näitä Frantsilan öljyjä (plussaa siitä, että ovat todella paljon edullisempia kuin nämä ulkomaiset versiot).

Käyttöohje on tässä:
Laimenna muutama tippa öljyä kookosöljy-nokareeseen ja hiero rintaan ja kaulalle ja itse sipaisin vielä pikkuisen jalkapohjiinkin, kun sieltä kuulemma parhaiten lähtee vaikuttamaan kaikki nää. Viisaammat kertoneet nimittäin.
Ja sitten tehosta vielä tipauttamalla muutama tippa esim. uniharsoon ja solmi harso kiinni vaikkapa häkkisängyn pinnoihin, lähelle lapsen hengitysteitä.
Ja vielä jos omistat tuollaisen mööpelin kuten alimmaisessa kuvassa (ilmankostutin), tiputa pari tippaa sinne veden sekaan yöksi hyrräämään.
Tämä siis todistetusti auttaa. Ihan oikeasti. En olisi kyllä uskonut vuosi sitten, että tässä julistan piparminttu-öljyn flunssan selättäjäksi. Mutta niin siinä vaan pääs käymään.

Luonnonmukainen lääketiedehän ei ole mikään viime vuosien villitys, että kyllä näiden tehoihin varmasti on luottaminen.
Ehkä sitä vain on niin ennakkoluuloinen ja mieluummin ryystää Resilaria pullosta kuin uskaltaa kokeilla jotain toista vaihtoehtoa.
Itseni ainakin tunnistan vähän sellaiseksi vastarannan kiiskeksi, joka ei mielellään poikkea mukavuus-alueeltaan yhtään minnekään.

17 kommenttia:

  1. Kokemusta on :D mä hurahdin Young Livingin öljyihin keväällä,ja ostaa paukautin kerralla alotus-pakkauksen.Meillä oli just flunssa-kausi menossa,ja tein kookos-rasvaan sekoituksen:thieves,piparminttu ja lemon. Moneen kolotukseen on auttanu,jokaisella :) Hammas-säryt kaikkos tuon thievesin ansiosta,sitä laitan joka ilta tipan teen sekaan. Ja se diffuuseri pöhisee kans pari kertaa päivässä. Iltasin mukulat rauhottuu paremmin yö-unille,ku laitan thievesia siihen pöhisemään. Kalliitahan ne on,esim. laventelia tarttis kuivia käsiä rauhoittelemaan,mutta...ku ei raski ;) Mä oon sen sorttinen,ett kaikkee pitää kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tenavat tahtoo välillä että, hiero äiti laventelia!
      Kookosöljyn kanssa siis jalkapohjiin. En tiiä rentouttaako se laventeli, vai se että hierotaan niitä jalkapohjia, mutta tyytyväistä sakkia on sen jälkeen kyllä :) varmasti molempi parempi!

      Hei kokeilepa näitä Frantsilan öljyjä! Ovat kolmasosan melkein halvempia kuin nuo Young Living. Mä haen aina Kärkkäiseltä niitä! Koska ovat minusta just samaa värkkiä mutta kotimaisia ja halvempia :)
      Saiskohan sieltä teiltä päin jostain, ei tarvis ihan tänne asti ajella, tulee ehkä muuten vähän kalliiksi :D

      Poista
    2. No,voishan sitä asiasta tehen sinne ajella :P Jos olis aikaa ;)

      Poista
  2. Yl:n öljyt on kalliita, mutta oiskohan niissä pitoisuudet eri luokkaa sitten?! Mäki ostin sen alotuspakkauksen, mutta käytössä myös muita öljyjä :) esim just frantsilaa. En oo mikään vannoutunut fanaatikko, mutta kyllähän ihmisten kokemukset puhuu puolestaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä arvokkaita, ite en oo ostanu noita yl öljyjä ku sen lemonin :) halvimman :D
      Mutta mielestäni nuo muutkin varmasti on yhtä hyviä!

      Poista
  3. Täällä toinen epäilijä... :D
    Pitäisköhän uskaltaa testata, kun vauva ressu on saanu nuhan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, paitsi en tiedä kuinka pienille uskaltaa laittaa! Varmasti tosi varovasti ainakin aloittaa ja kokeilla..kaikkihan ei vissiin käy kuitenkaan ihan pienille :)

      Poista
    2. Kovin pienille kannattaa piparminttua laimentaa reilusti. Muistaakseni yl:n piparminttua ei suositella alle 5-vuotiaille, kun on oikeesti niin tujua tavaraa..

      Poista
    3. Niin minäkin muistelin että näin on :) sama on raskaus ja imetysaikana, kaikkia ei suositella käytettäväksi :)

      Poista
  4. Löysin just teijän haastattelun youtubesta Vaasasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä! Se on ihan kauhea :D:D yks lukija vinkkas sen linkin aikaisemmin jo..ihan nolona :O ja juu, en laita sitä kyllä yleiseen jakoon :D

      Poista
    2. Minäki kattoin sen vajaa kk sitten. Ei mitään hävettävää. Just hyvä! (Peukutus hymiö) :D

      Poista
    3. No hui :D senhän kyllä voipi sieltä nähä kuka haluaa jos sattuu löytämään! Kaikkeen sitä pitääkin suostua ;D

      Poista
  5. Minä kans en oo raskinu ostaa nuita yl öljyjä, mutta tuota frantsilan piparminttua oon käyttäny. Oon laittanu mukiin kiehuvaa vettä ja siihen kolme tippaa öljyä ja sängyn viereen haisemaan ja johan on röörit auki. Oon käyttäny ihan vauvallekin. Nyt täytyykin kokeilla tuota kookosöljyyn sekoitettua juttua, kiitos vinkistä :) Niin mä ostin öljyn joko punnitse ja säästästä tai lifestä, en muista kummasta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota piparminttua ei vissiin iholle kärsi edes laittaa laimentamattomana, on niin äkäistä! Mutta kannattaa tosiaan tuohon kookosöljyyn..se on ihanaa :)

      Poista
  6. Eteerisissä öljyissä on tuottajien kesken huimia hintaeroja. Kannattaa huomioida putelinta ostaessa se, että tuote on oikeasti 100% eteeristä öljyä eikä siihen ole laitettu mitään muuta sekaan. Ja tähän ei auta purkin kyljestä lukeminen, sillä siihen saa kirjoita 100% vaikka itse pääraaka-ainetta, esim piparminttua olisikin 1%, mm joissakin saunatuoksuissa on näin. Kannattaa myös ottaa selvää miten ja missä näitä kasveja, puita, pensaita ym kasvatetaan joista tuote saadaan. Miten tuote käsitellään, tislataanko? Ostaako firma muilta raaka-aineita vai kasvattaakseen itse kaiken. Kuinka valmistusprosessia seurataan ja miten valmista tuotetta mm. testataan.
    Ymmärrän toki et jos ei kauheasti kiinnosta, niin ei myöskään ota selvää asioista, mutta en tiiä kannattaako silloin tarttua marketin halvimpaan puteliin luottaen sen olevan samaa kamaa mistä on joskus kuullu.
    En kyseenalaista etteikö muut merkit vois myös toimia, ja tiedän että niitä muitakin hyviä on, mutta silti kannattaa olla tietoinen mitä käyttää.
    Piparmintusta sen verran, että mun tietojen mukaan sitä ei kannata kovin pienelle laita siksi, koska se saattaa aihettaa hengityksen salpaamisen. On sen verran tuhtia kamaa. Mutta itse uskallan laittaa sitä omille lapsilleni laimennettuna juurikin jalkapohjiin ja selkärankaan esim lapsen kuumeillessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo kyllä noin tarkasti perehtynyt :) mutta kiitos valaisevasta kommentista!
      Mulle oikeastaan riittää että teho on sama, hinta on pelkkää plussaa. Eihän sitä ole järkeä ostaa halvemmalla jos tuote on ihan huono!

      Olenkin itse aika tarkka siitä, kuinka pienille voi laittaa. Ja just että laimennetaan ja muutamaa tippaa vain :)

      Poista